Fazolové brownies
Jeden z dezertů, který je vlastně zdravý! Mimo to, je také chutný - plný hořké čokolády, přitom výživný díky fazolím a jednoduše rychlý.
Ingredience
- 2 plechovky fazolí (nebo stejné množství uvařených)
- 0,5 hrnku rostlinného mléka
- 2 lžičky kokosového oleje
- 2 lžičky chia semínek
- 2 tabulky nalámané hořké čokolády (80% a více)
- 1 hrnek fair trade kakaa
- podle chuti 0,5 hrnku sladla (kokosový cukr, libovolný sirup apod.)
Postup
1. Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
2. Umixujte fazole a přidejte všechny ingredience krom čokolády. V původním receptu je půl hrnku cukru, ja sladím trochou sirupu nebo třtinovým cukrem. Když peču pro sebe nebo pro přátele, kteří také neholdují cukru, tak přidávám třeba jen 1/4 hrníčku. Když jde brownies do světa, většinou dávám sladidla také 1/2 hrníčku. Čokoládu, posekanou na menší kousky přidáme až nakonec.
3. Pečte 25-30 minut na 180 stupňů.
4. Po vychlazení nakrájejte a nechte dostatečne dlouho uležet, aby brownies ztuhlo.
Libovolně můžete polít brownies ještě čokoládou a posypat, semínkama, oříškama nebo třeba goji.