O mně

Jmenuji se Barbora ...

Zbožňuji kočky mimochodem ...

Myslím, že tak do 18 let jsem určitě neuměla uvařit nic jiného, co nebylo z pytlíku nebo se neohřívalo v mikrovlnce!  Nevím, jestli za to mohl totální nezájem o vaření, o jídlo, nebo fakt, že naše kuchyň doma byla výstavní a vařit se v ní moc nesmělo. Kdo ví!

Jeden čas, když jsem žila  Brně kvůli škole na internátů, jsem se zbláznila, že chci zhubnout. Nakoupila tvarohy, nízkotučné mléka, šunky od kosti, cereální a chlebíčky bez chuti ... Taky jsem začala běhat a hlavně, vážila jsem si snad dokonce i jídlo! 

Tohle mě zanedlouho opustilo, ale naštěstí zájem o to, co jím a o běh mi zůstal.

Nepamatuju si sice poslední masové jídlo, co jsem jedla, ale přesně si pamatuju poslední jídlo, co jsem odmítla. Byl to kuřecí steak na rozmarýnu od mámy, který jsem tehdy dala spolubydlící, protože mi vždy bylo proti srsti plýtvat a vyhazovat jídlo. A přesně si taky vybavuju tu situaci, jak jsem stála ve školní jídelně a přemýšlela nad tím, že už jsem dlouho neměla nic s masem a že mi tu vůbec nechybí a že ho jíst už vlastně nikdy nechci. Nechci způsobovat zbytečné útrapy zvířatů, když nemusím, když je tolik jiných variant ...

A tak to nějak začalo ...

A bylo to tu! Začala jsem si z 90% vařit, zajímala jsem se o to, co jím a jaký má mé chování dopad na životní prostředí. Pravidelný pohyb se pro mě stal jakousi závislostí. Dnes se tato jídelní obsese prohloubila tak, že mé oblíbené téma je jídlo, má oblíbená aktivita je vaření nebo pojídaní jídla a poslední knížky, co jsem četla byly kuchařky!

Miluju, když můžu vařit svým přátelům!

Jím dá se říct, že úplně všechno. Dokonce i postrach dětských let - špenát, dušenou zeleninu, kapustičky apod. Ráda zkouším nové recepty a chutě, hlavně, když má někdo přijít na oběd nebo večeři. Miluju, když můžu vařit svým přátelům! 

Ale popravdě nejraději vařím tak, že otevřu lednici, vyndám vše, na co mám chuť, nebo co je na umření a podle toho intuitivně něco uvařím. Snažím se co nejméně věcí kupovat zpracovaných a co nejvíce si toho dělat doma. Ať už kvůli zbytečným obalům, nebo přidaným látkám apod. Šíleně mě baví všechny chutě, co rostlinná strava nabízí, rádá zkouším masožravce, jestli poznají jackfruit v tacos a podobně. Jídlo mě prostě ba! 

Veganské neznamená automaticky zdravé

Cukr je všude a ani o něm nemusíte mnohdy vědět, je dobré si občas přečíst obal nebo při pečení najít zdravější alternativu sladidla. Jím dost intuitivně, ale celkově se snažím pro všechny recepty nacházet zdravější a lehčí alternativy. V první řade se snažím hledat lokální produkty, co nejméně zpracované potraviny bez přidaných látek, běžnou mouku zaměňuji za její celozrnné alternativy, snažím se omezit množství sacharidů v jídelníčku.


A troška CV nakonec

  1. Je mi 23 let
  2. Běhám ideálně obden
  3. Studovala jsem fotografii 7 let
  4. Maso nejím především z etických důvodů
  5. Živím se na volné noze jako fotograf a copywriter
  6. Bydlela jsem v HranicíchBrně, Zlíně a momentálně žiju v Praze
  7. Od doby, co jsem se naučila jíst hůlkama bych se zvládla živit Asijskou kuchyní na věky věků
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky