Bánánovo skořicové lívance
21.09.2018
Ingredience
8 lívanců - 2 porce
- 0,5 hrnku špaldové mouky
- 0,5 hrnku rostlinného mléka (super je plnotučné nebo vanilkové Nemléko)
- 1 lžička prášku do pečiva
- Skořice - zrhuba 1 PL
- Špetka soli
- 1 lžička chia semínek
- 1 rozmačkaný banán
K lívancům
- Nemáslo / Alsan
- Kokosový olej
- Rostlinný jogurt
- Sirup
- Tahini pasta
- Čerstvé fíky
- Semínka & oříšky
Postup
1. Promíchejte sypké ingredience a přidejte rozmačkaný banán společně s mlékem. Ideálně za pomocí šlehače prošlehejte v hustší těsto (hustší, něž klasické palačinkové). Lívance budou pak krásně nadýchané, když se těsto dostatečně dobře spojí.
2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžičku oleje a tvořte lívance. Průběžně můžeme olej přidávat. Z každé strany pečte cca 1,5 minuty (podle síly desky/sporáku).
3. Lívance servírujte s čerstvým ovocem, pokapané jogurtem, tahini pastou a sirupem dle chuti.
4. Na závěr posypte oříšky, semínky a ještě trochou skořice. A nezapoměňte přidat kousek "másla" na roztopení.