Domácí granola
Tuhle granolu si určitě udělejte! Je hrozně jednoduchá, rychlá a nebudete litovat. Kupované granoly a různé musli jsou většinou zbytečně doslazované a předražené. Tahkle si uděláte doma za půl hodiny plný plech, dáte tam přesně to, na co máte chuť a určitě taky uděláte dojem na všechny přátelé, které podarujete skleničkou.
Ingredience
- ovesné vločky
- jáhelné pukance
- směs oříšků
- oblíbená semínka (já dávám chia a lněné)
- kokosový olej
- skořice
- sůl
- kokosové chipsy
- hrozinky
- hořká čokoláda
- sirup
Postup
1. Troubu si předehřejte na 150 stupňů.
2. Smíchejte všechny ingredience kromě kokosu,skořice a hrozinek a spojte je pomocí sirupu a kokosového oleje. Záleží jaké budete dělat množství, většinou dávám tekuté ingredience intuitivně podle výsledného množství
3. Pořádně promíchejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
4. Pečtě 15 minut.
5. Po 15 minutách granoly promíchejte a přidejte kokosové vločky a hrozinky smíchané se skořicí. Skořice a kokos by mohly zhořknout, proto se přidávají až na konec. Pečtě jestě 10 minut.
6. Po 10 minutách granolu vyndejte a posypte nalámanou hořkou čokoládou. Čokoláda se krásně v ještě teplé granole rozpustí a směs tak ještě více spojí.
7. Takto připravenou granolu dejte do dobře uzavíretelné nádoby a snažte se jí nesníst hned první den!