Domácí granola

21.09.2018

Tuhle granolu si určitě udělejte! Je hrozně jednoduchá, rychlá a nebudete litovat. Kupované granoly a různé musli jsou většinou zbytečně doslazované a předražené. Tahkle si uděláte doma za půl hodiny plný plech, dáte tam přesně to, na co máte chuť a určitě taky uděláte dojem na všechny přátelé, které podarujete skleničkou.

Ingredience

  • ovesné vločky
  • jáhelné pukance
  • směs oříšků
  • oblíbená semínka (já dávám chia a lněné)
  • kokosový olej
  • skořice
  • sůl
  • kokosové chipsy
  • hrozinky
  • hořká čokoláda
  • sirup 

Postup

1. Troubu si předehřejte na 150 stupňů.

2. Smíchejte všechny ingredience kromě kokosu,skořice a hrozinek a spojte je pomocí sirupu a kokosového oleje. Záleží jaké budete dělat množství, většinou dávám tekuté ingredience intuitivně podle výsledného množství

3. Pořádně promíchejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.

4. Pečtě 15 minut.

5. Po 15 minutách granoly promíchejte a přidejte kokosové vločky a hrozinky smíchané se skořicí. Skořice a kokos by mohly zhořknout, proto se přidávají až na konec. Pečtě jestě 10 minut.

6. Po 10 minutách granolu vyndejte a posypte nalámanou hořkou čokoládou. Čokoláda se krásně v ještě teplé granole rozpustí a směs tak ještě více spojí.

7. Takto připravenou granolu dejte do dobře uzavíretelné nádoby a snažte se jí nesníst hned první den!

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky