Koprová omáčka

22.09.2018

Mňam! Jestli máte omáčky zažité, že bez jíšky to nejde, tak jde!  Omáčka zahuštěna petrželí, plná kopru, rostlinné smetany a kapky rostlinného jogurtu. V lehčí verzi s vařeným bramborem a chrumky uzeným tofu. 

Ingredience

porce pro 2 osoby

  • čerstvý kopr - 2-3 svazky
  • rostlinná smetana (200-250ml)
  • rostlinné mléko na podlití
  • 1-2 PL rostlinného jogurtu
  • Nemáslo
  • 1 větší cibule
  • 1 větší petžel
  • sůl & pepř
  • ocet
  • lahůdkové droždí
  • brambory

Postup

1. Nejprve si dejte vařit brambory. Nejraději mám vářené brambory, je to lehčí kombinace než s knedlíkem. Když je možnost, tak si brambory chodím kupovat na trh, kde beru ty maličké, které vařím v vcelku a jsou moc chutné.

2. Dále si nakrájejte najemno cibuli a nechte ji zesklovatět na másle. 

3. Přihoďte očištěný celer pokrájený na malé kousky. Na provonění přidejte pokrájený kopr, zatím jen menší hrst. Směs trochu podlijte vodou nebo ideálně rosltinným mlékem a nechte změknout

4. Jak je vše měkké, tak přidejte rostlinnou smetanu. Ráda volím rýžovou nebo ovesnou. Chvíli společně povařte, poté vše rozmixujte, přidejte zbytek kopru a dochuťte. 


5. Koprovku osolím, opepřím, přisypu cca 1 lžičku lahůdkového droždí, malou lžičku octu a zhruba 1-2 PL rostlinného jogurtu. 

6. Vše společně ještě pár minut povařte.

TIP: Když mám doma pesto, tak ho vmíchám do uvařených brambor. Tentokrát pesto nebylo, a tak jsem do brambor přidala Nemáslo a najemno nakrájenou červenou cibuli.Nezapomeňte brambory také posolit.

A jako přílohu jsem si dala zbytek uzeného tofu, co jsem našla v lednici. Výborně se hodí také tempeh nebo tofuvajíčko.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky