Cuketová buchta se švestkami
Krásně vláčná cuketová buchta! Ochutnala jsem ji doma a ani jsem nevěřila, že je to tak easy - peasy. Pak už jsem jen ubrala na sladidle a nahradila vejce, mléko a máslo. Když peču, tak skoro nesladím a tady ani nemusíte, jelikož je trocha nutného cukru v drobence a švestky vnitřek buchtu samy o sobě osladí krásně.
Ingredience
Na koláč:
- 400 g cukety
- 350 polohrubé nebo jemné mouky - používám špaldovou
- 3 PL sirupu
- 3 - 5 PL skořice
- sůl
- nahradit 3 vejce - Vajajit
- 100 ml oleje - kokosový nebo klidně řepkový
- 1 celý prášek do pečiva
- kůra z BIO citrónu
- dle potřeby dolít rostli. mlékem
- 1 - 2 hrsti švestek - můžede zaměnit za jiné ovoce
Postup
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
2. Promíchetje všechny suché ingredience. Přidejte nastrouhanou cuketu a náhradu vajec. Kdyby bylo těsto přílíš husté, rozřeďte rostlinným mlékem. Oslaďte dle chuti sirupem.
3. Nalijte do formy vyložení pečícím papírem. Nahoru přidejte omyté a přepůlené švestky.
Na drobenku:
- 150 g polohrubé mouky
- 100 rosltinného másla
- 50 - 70 g třtinového nebo kokosového cukru
4. Zasypte koláč drobenkou, kterou si vytvoříte smícháním mouky, másla a cukru.
5. Pečte na 180 stupňů cca 1:15 hodiny. Průběžné kontroluje pomocí špejle.