Cuketová buchta se švestkami

19.09.2018

Krásně vláčná cuketová buchta!  Ochutnala jsem ji doma a ani jsem nevěřila, že je to tak easy - peasy. Pak už jsem jen ubrala na sladidle a nahradila vejce, mléko a máslo. Když peču, tak skoro nesladím a tady ani nemusíte, jelikož je trocha nutného cukru v drobence a švestky vnitřek buchtu samy o sobě osladí krásně.

Ingredience

Na koláč:

  • 400 g cukety
  • 350 polohrubé nebo jemné mouky - používám špaldovou
  • 3 PL sirupu
  • 3 - 5 PL skořice
  • sůl
  • nahradit 3 vejce - Vajajit
  • 100 ml oleje - kokosový nebo klidně řepkový
  • 1 celý prášek do pečiva
  • kůra z BIO citrónu
  • dle potřeby dolít rostli. mlékem
  • 1 - 2 hrsti švestek - můžede zaměnit za jiné ovoce

Postup

1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

2. Promíchetje všechny suché ingredience. Přidejte nastrouhanou cuketu a náhradu vajec. Kdyby bylo těsto přílíš husté, rozřeďte rostlinným mlékem. Oslaďte dle chuti sirupem.

3. Nalijte do formy vyložení pečícím papírem. Nahoru přidejte omyté a přepůlené švestky.



Na drobenku:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 rosltinného másla
  • 50 - 70 g třtinového nebo kokosového cukru

4. Zasypte koláč drobenkou, kterou si vytvoříte smícháním mouky, másla a cukru.

5. Pečte na 180 stupňů cca 1:15 hodiny. Průběžné kontroluje pomocí špejle.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky