Raw meruňkové knedlíky
Sama jsem u raw jídla vždy trochu obezřetná a nemám přehnané očekávání. Ale! Tyhle knedlíky mé očekávání předčili snad stonásobně. Jsou opravdu výborné, syté a lehké na přípravu, takže za 15 minut je máte na stole.
Ingredience
- 150g kokosových chipsů v bio kvalitě
- 150 g neloupaného sezamu v bio kvalitě
- 2-4 PL sirupu
- 0,2 dcl vody
- meruňky
Postup
kokosové máslo:
- kokosový olej
- sirup
1. V mixéru si umixujte zvlášť kokos a sezam a následně smíchejte ve věší míše. Přidejte tekutý sirup - deální jsou 2 polévkové lžíce, pro sladkou chuť tak akorát. Kdo má rád sladší, může dát klidně 4 nebo případně dosladit hotové knedlíky podle chuti
2. Dále přidejte 0,2 dcl čisté vody a rukama nebo vařečkou propracujte vše dobře dohromady.
3. Omyjeme si meruňky, jahody nebo jiné ovoce, které máme rádi a po jednotlivých kusech obalujeme v těstě.
4. Nakonec můžeme knedlíky vyválet ve zbytku kokosu a sezamu.
5. Naservírujte na talíř a pokapejte kokosovým "máslem". Kokosové máslo si připravéte jednoduše smícháním kokosového oleje a sirupu.
6. Nakonec knedlíky posypte ještě kokosem. Doporučuji také přidat oblíbený rostlinný jogurt.