Hot red lentils sauce

21.09.2018

Tohle jídlo vzniklo, když jsem dostala chuť na těstoviny (vím, rýže by byla reprezentativnější) a omáčku, která bude hodně hot, sladko-kyselá a bude v ní hlavní červená čočka. Bylo to hodně sladko-kyselé hot a výborné! Pořád mě baví, že nejvíc si nakonec vždy pochutnám na věcech ala "co je v lednici na umření". Třešničkou na omáčce je pak pečená chrumkavá cirzna!

Ingredience

  • kukuřičné bezlepkové těstoviny (na 2 porce cca 3 větší hrsti)
  • červená čočka - půl hrnku
  • malý rajčatový protlak
  • 2 žluté papriky
  • 2 velké rajčata
  • uvařená cizrna - půl hrnek
  • limetka
  • rosltinné mléko
  • červen cibule
  • olivový olej
  • sirup

Postup



Koření

  • směs na curry Sluneční polibek od Sonnentor
  • kurkuma od Sonnentor
  • himalásjká sůl
  • chilli Habaněro vločky
  • lahůdkové droždí
  • garam masala
  • římský kmín
  • uzený paprika
  • čerstvý koriandr

1. Dejte vařit těstoviny do osolené vody podle návodu na obalu.

2. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a po chvíli na něm lehce zesklovaťte červenou cibuli. Přisypte červenou čočku a pokrájenou papriku. Posypte lehce kořením a nechte provonět. Po chvíli podlijte vodou z těstovin aby se směs nepřipalovala. 

3. Nakrojte a spařte si rajčata.

4. Směs podlívejte trochou vody z těstovin, když je potřeba (já čekala, než se mi spaří rajčata). Poté oloupejte a nakrájejte rajčata a vhoďte je do směsi. Přijdete ještě malý rajčatový protlak a cca 100ml rostlinného mléka aby byla směr řidší. 

5. Když je směs po cca 20 min. skoro hotová (orientujte se podle čočky), tak přisypte ještě půlku množství cizrny a dochuťte kořením a šťávou z  limetky.

6. Druhou půlku cizrny si nemarinujte v olivovém oleji, soli a uzené paprice a pečte cca 10-15 min. v troubě, kterou jste si předehřáli na 200 stupňů. Průběžné ji můžete prohrábnout, aby byla cizrna opečená rovnoměrně. Takhle si cizrnu dělám i jako snack k válení nebo na saláty a je vážně moc dobrá. Doporučuju péct takhle cizrnu, která je už uvařená. Jednou jsem to dělala z nevařené (pouze namočené), ale vařená je chuťově i co se týče následného trávení lepší volbou.

7. Takhle připravenou cizrnu nasypte nahoru společně s čerstvým koriandrem.

Já měla velkou chuť na těstoviny a bylo to moc fajn, ale věřím, že lépe by vypadala (a určitě také chutnala) rýže nebo třeba bulgur!

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky