Vajíčková pomazánka

21.09.2018

Jedna z mých vůbec nejoblíbenějších pomazánek. A nemusí být ani Silvestr, aby jste si ji připravili! Na hodně věcí říkám, že to chutná přesně jako ... a takle "vajíčková" se té vajíčkové dosti blíží. Nejlepší je na druhý den, po zaležení v lednici. Snad vám v lednici vydrží déle, než mně!






Ingredience

  • 1 balení tofu natural (180g +-)
  • černá sůl 1 lžička
  • hořčice 1 - 2  PL
  • sojanéza 3-6 PL
  • kurkuma 1 lžička na obarvení
  • lahůdkové droždí 1 lžička
  • černý pepř
  • lahůdková jarní cibulka

Postup

1. Všechny ingredience kromě jarní cibulky pořádně imixujeme v malém mixéru.

2. Doporučuji začít s 1 lžící hořčice a 3 lžícemi sojanézy a postupně přidávat a ochutnávat. Každý má rád jistě trochu jinou chuť a navíc u hořčice záleží na tom, jak je pálivá a jak celkově chutná. Někdy sama dávám sojanézy méně, někdy naopak více.

3. S černou solí buďte také opatrní a průběžně ochutnávejte. Je o mnoho slanší, než klasická sůl. Někdy se mi také stává, že je jinak slaná podle konkrétní značky.

4. Nakonec, když je chuť dotažená k dokonalosti, přidejte hrst nasekané jarní cibulky

TIP: Pro věrnější "vajíčkovou" strukturu, rozmačkejte kousek tofu vidličkou nebo rozdrobte prsty a přidejte až po roxmixování.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky